Ihka ensimmäisen matkamme omalla vaunulla teimme Suomen suurimpaan kyläkauppaan Weljekset Keskiselle Tuuriin shoppailemaan. Saimme heti kättelyssä huomata, että aina ei matkanteko mene suunnitelmien mukaan. Vain noin pariakymmentä kilometriä ennen Tuurin kauppoja perheemme kuopus valitti silmäänsä ja hieroi sitä voimakkaasti. Pysähdyimme ja tarkastelimme silmää, mikä oli aivan punainen ja alkoi turvota. Hätäännyimme ja kysimme ohikulkijalta missä on lähin terveyskeskus. Saimme tiedon ja kiirehdimme sinne vaunun pysytellessä hienosti auton perässä järkyttyneiden ja pelokkaiden matkalaisten kanssa. Parin tunnin lääkärin tutkimusten jälkeen saimme diagnoosiksi allergisen reaktion. Silmän ärtyisyyden saattoi aiheuttaa ötökkä tai suolapähkinöiden suola, mikä meni käsistä hieroessa silmään. Zyrtecin ja antibioottisilmävoiteen ansiosta silmä parantui onneksi parissa päivässä.

Tarkoituksena oli leiriytyä Tuurin camping alueella Onnelaan. Sitä ennen kysäistiin campingalueelta mistä saisi täytettyä kaasupullon vaunuun. Läheisellä huoltsikalla se onnistui. No, sitten mies huomasi että Campingin sähkötolpissa oli uudet euroliittimet. Sellaista versiotahan ei vielä meidän vaunussamme ollut, joten seuraavaksi lähdettiin etsimään sitä kyläkaupasta. Johto oli niin kallis, että kätevä mieheni ostikin vain osia ja niin saatiin sähkö toimimaan vaunussamme.

Pienin pokamme (2v. 7kk) oli jo siinä vaiheessa silmä turvoksissa niin väsynyt, että mieheni vei hänet vaunuun nukkumaan ja äiti ja isommat lapset lähtivät shoppailemaan Kyläkaupoille.

Vaunuun löytyi mukavasti kaikkea tarvittavaa mm. caravan matto (erityisesti asuntovaunuihin suunnitellut matot) 58cm x 240cm, minkä latoimme vaunun etupäätyyn. Vaunun takaosaan halusimme leveämmän maton, koska sinne sellainen mahtuisi ja olisi mukavampi jalalle kuin muovimatto. Takaosaan otimme sitten 80cm x 150cm ja samaa sävyä kynnysmaton. Ostimme myös caravan pöytä/tuolisetin. Se on sellainen pirtinpöytämäinen, vihreää muovia. Siinä tuolit säilytetään kätevästi taittaen pöydän kannen alla. Lisäksi ostimme mm. muoviastioita, pesuvateja, puhdistusaineita, kertakäyttö movikäsineitä (kasettivessan tyhjennystä varten, mutta käsineet osoittautuivatkin käytössä liian pieniksi miehelleni) ja sisä/ulkolämpömittarin jne.

Tuurin campingalue on uusi ja edelleen keskeneräinen. Mielestäni se ei vielä ollut "kummoinen", mutta ehkä se siitä muotoutuu viihtyisämmäksi ajan myötä. Illalla kävimme grillikatoksessa grillaamassa vartaita ja lapset kävivät keinumassa. Yö sujui suht rauhallisesti, muutama ohimenevä juna puksutti lähellämme ja herätti osan perheen huomion. Seuraavana aamuna jatkoimme shoppailua Tuurissa.