669442.jpg
Taas oli treffit Hietasaaressa kynttiläillan merkeissä. Perheemme suunnisti sinne perjantaina koulu-ja työpäivän päättyessä. Caravanalue oli jo lähes täpötäynnä (kuulemani mukaan n. 160 vaunu/asuntoautoa) innokkaita matkailijoita meidän sinne saavuttua. Sisareni perhe ja vanhempani olivat pitäneet meille yhtä paikkaa varattuna. Harmiksemme varattuun tilaan ei mahtunut pysytyttämään kesätelttaa vaunun eteen.

Perjantaina alueella oli ohjelmassa saunomista ja illalla karaoketanssit. Me juhlimme myös tyttäremme 9 v. synttäreita ja sisareni miehen syntymäpäivää kahvittelun, leivonnaisten, lahjojen ja laulun merkeissä sisareni vaunun telttakatoksessa.

Illan hämärtyessä vaunuilijat sytyttivät kynttilöitä vaunujen ja autojen ympärille. Ne loivat ihanasti tunnelmaa pilkkopimeään syysiltaan. Me olimme varustautuneet "sähköisellä valoketjulla" ja 4 kynttilälyhdyllä. Illalla lapset kävivät lastendiscossa. Heidän mentyä nukkumaan aikuiset lähtivät karaoketansseihin Paville. Karaoke on suosittua vaunuilijoiden keskuudessa ja niinpä minä ja sisarenikaan ei ehditty laulamaan ollenkaan vaikka laulutoivelappuset olimme vieneet. Tanssit loppuivat jo klo 12 :( Vaunuilijat olisivat mielellään jatkaneet pitempäänkin

Lauantaina oli ohjelmassa lasten nopan- ja pullonheittoa ja aikuisille golfkisa. Alueella valmistettin myös ruokaa: palvipossua ja perunoita, mitä sai ostaa 5e hintaan. Tarjolla oli myös kultturia. Kömin teatteri esitti näytelmän Kylän viimeinen nainen. Väliin oli saunomista ja ohjelma jatkui arpajaisilla ja palkintojenjaolla. Arpajaiset ovat aina treffeillä isompi tapahtuma. Kaikki 800 arpaa myytiin nytkin loppuun 1e/kpl hintaan. Lahjoituksena saatuja palkintoja ja ahkerien caravaanarinaisten leipomisista saa näin moni vaunuilija nauttia. Meidän isäntä osti meille 5 arpaa ja kahteen osui voitto. Saimme päälampun ja selänpesusienen. Illan hämärtyessä, kynttilöiden loisteessa oli Pavilla hauska musiikkishow. Illan päätteeksi oli lapsilla vielä disco ja aikuisille tanssit, jossa musiikista vastasi Ala-Häivälä duo.

Viikonloppumatkallamme kaikki ei sujunut kuitenkaan kuin tanssi. Tyttärellemme ja sisareni pojalle sattui ikävä tapaturma suurella trampoliinilla. Trampoliinilla saisi hyppiä vain yksi lapsi kerrallaan, mutta lapsia oli mennyt siihen 3.  Sisareni poika hyppäsi vahingossa tyttäreni päälle. Pojan etuhampaat uppoutuivat tyttäremme päähän aiheuttaen tyttärellemme suht syvän paljon vertavuotavan haavan. Pojan etuhamppaat alkoivat heilua ja ikenet saivat voimakkaan täräyksen. Minä ja mieheni kiidätimme tytön Palokan ensiapuun jossa haava liimattiin kiinni. Poika käytettiin maanantaina hammaslääkärillä, mutta tapaturma ei aiheuttanut hänelle hoitotoimenpiteitä.
VAROITUKSEN SANANA tätä lukeville vanhemmille, joiden lapset pomppivat trampoliinilla: muistuttakaa lapsia, että vain yksi kerrallaan pomppimaan ja pienempiä lapsia kannattaa aina vahtia vieressä!!!
669451.jpg

Kokonaisuudessaan vietimme taas mukavan viikonloppureissun Hietasaaren caravanalueella.